Bamboe is een fantastisch natuurproduct...en valt onder de familie van de grassen, verhout heel snel en is oersterk. Er zijn ongeveer 1.500 verschillende soorten. Bamboe-aanplant heeft geen mest, pesticide of andere chemische middelen nodig om te groeien. Daarbij is bamboe de snelst groeiende plant ter wereld; ieder jaar worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien. Daardoor is na kap heraanplant vaak niet nodig. Bamboe is geheel afbreekbaar. Het absorbeert bijna 5 maal de hoeveelheid broeikasgassen (met name CO2) en produceert in vergelijking met een gelijkwaardige hoeveelheid bomen 35% meer zuurstof.

Bamboe in textiel...is een natuurlijke vochtregulator. Lichaamsvocht wordt in contact met het bamboeweefsel opgenomen en verdampt daarna direct (dus geen klam gevoel).

Bamboe-pulp...de pulp die overblijft na het verwerken van de bamboeplant is geen afval maar wordt gebruikt als grondstof voor Cradle to Cradle producten die zelfs kunstof kunnen vervangen. Een voorbeeld hiervan is bamboe servies.

En de panda's dan? Deze lijden gelukkig niet onder de bamboekap. Zij eten vooral de kleine bamboesoorten met laaghangende bladeren. Voor de producten van bamboe-materialen wordt vooral gebruik gemaakt van de reuzenbamboesoort Moso en deze is niet geschikt als voedsel voor de reuzenpanda.

 

© 2014 - 2017 CooZaa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel